Tomáš Škrdlant
(Czech Republic)

Tomáš Škrdlant is a Czech documentary film director. Despite the fact that he finished his film studies in the sixties, he was not allowed by communist regime to make his own movies until 1989 and the fall of the Iron Curtain.

Filmography
Stromy v nás
17´, Czechoslovakia, 1989
Sport a politika
Czechoslovakia, 1990
Orwellův rok aneb vzpomínky na neuskutečněnou budoucnost
Czechoslovakia, 1991
Jádro věci
Czechoslovakia, 1992
Otázky před potopou
Czechoslovakia, 1992
Zrcadlové bludiště duše
Czechoslovakia, 1992
Bitevní pole spásy
Czechoslovakia, 1992
Temelínské pochybnosti
CZ, 1993
Co nám chybí ke štěstí?
CZ, 1993
As if from another world
UK, 1994
Vlasatý stát uprostřed holohlavé republiky
CZ, 1994
Co přináší řeka
CZ, 1995
Homo Economicus
CZ, 1995
Člověk člověku
CZ, 1995
Vzpomínky na seriál
CZ, 1995
Ante Finem
CZ, 1996
Maminky a miminka
CZ, 1996
Oběti přežití
CZ, 1997
Genius Loci
CZ, 1998
Odmítaní a přijetí
CZ, 2000
Ekohistorie
CZ, 2000
Mnoho hlasů
CZ, 2001
Hledání moudrosti ve stáří
57´, CZ, 2002
Právo žebrat?
27´, CZ, 2003
Myšlení vody
28´, CZ, 2003
Když musíš, tak musíš (10x27´, CZ, 2003) - segments director
Nemusíte to nazývat náboženstvím...
28´, CZ, 2005
Život na dluh
27´, CZ, 2006
Milujte své nepřátele
76´, CZ, 2006
Hledání dobré smrti
56´, CZ, 2006
Hledání ekologického myšlení
75´, CZ, 2006
Co jsme my, budete i vy...
28´, CZ, 2007
Životy dětí
28´, CZ, 2007
Nezapomínání
43´, CZ, 2008
Nevítaní
95´, CZ, 2009
Lokální a globální: O smyslu blízkosti
49', CZ, 2010
Přibližování
62', CZ, 2011
I am Like a Tiger
42', CZ, 2011

DAFilms.com is powered by Doc Alliance, a creative partnership of 7 key European documentary film festivals. Our aim is to advance the documentary genre, support its diversity and promote quality creative documentary films.

Doc Alliance Members

Sign up to receive regular updates on our film program:

By signing up for the newsletter, I hereby consent to receiving commercial communications by electronic means and to all relevant personal data processing required for the purpose of sending the Doc-Air, z.s. newsletter. I hereby confirm that I have read and familiarized myself with the Principles of Personal Data Processing and that I consent to the text therein. I also hereby acknowledge the rights specified herein, including, without limitation, the right to submit objections against direct marketing techniques.